Information till blivande valpköpare

Information till valpköpare

 

Av er som går i valpköpartankar önskar vi,

 

 

 

 Först och främst...

 

 

-Att ni tänkt igenom och planerat valpköpet noga. En valp kräver mycket tid och engagemang för att utvecklas till en trevlig,harmonisk och väl fungerande vuxen hund. Även som vuxen kommer hunden att kräva daglig skötsel, motion och aktivering, varje dag i ur och skur under minst 12-15 år. Ett hundköp ska därför vara väl genomtänkt och planerat.

Något man också ska ta i beaktande som blivande lagottoägare, är att lagotton är en hund som kräver en hel del motion och mental aktivering, det är inte en renodlad sällskapshund. Utan en hund som tycker om och behöver få jobba. Lagotton passar en aktiv person/familj som dessutom är roade av pälsvård. Lagottons härliga krulliga päls fäller inte, men kräver regelbunden skötsel för att hunden ska må bra. Minst 1 gång i månaden måste pälsen gås igenom ordentligt.

 

-Vi vill att alla våra valpköpare låter BPH beskriva sina hundar vid ca 18 månaders ålder och vi försöker ordna en dag för varje kull då det ges möjlighet att få sin hund mentalbeskriven på BPH banan i Öjebyn.

 

 

Då vi anser det vara av största vikt att öka antalet HD röntgade hundar i rasen, samt vill kunna utvärdera vårt avelsarbete gällande ledhälsa på ett bra sätt, har vi från och med B-kullen beslutat, att till valpköpare som HD röntgar samt visar sin valp 1 gång på officiell utställning då hunden är mellan 12-24 månader gammal, återbetala 1500kr av köpesumman.

 

 

 

 

 

 - Vi önskar att valpköparna låter ögonlysa sin hund efter 2 års ålder, samt också gärna mellan 5-7 års ålder för att kunna fånga upp eventuella ögonbesvär i linjerna.

 

 

 

 

 

-Vi vill också träffa alla valpköpare personligen och önskar ha en fortsatt kontakt med er efter att valpen flyttat från oss.

 

 

 

 

När ni köper valp av oss är valpen...

 

-Registrerad i SKK.

 

-Veterinärbesiktad, vaccinerad och chipmärkt.

 

-Avmaskad tre gånger.

 

-Dolda fel försäkrad i Folksam.

 

                

 

 

 -I köpet ingår  en klipp och pälsvårdskurs med oss och hundfrisör Anna - Maria Hedman, där vi går igenom grunderna i pälsvård, kloklippning, öronvård samt vardagsfrisering. Denna kurs kommer antingen hållas hemma hos oss eller så hyr vi in oss i en lokal i Luleå eller Piteå, lite beroende på valpköparnas önskemål. Kursen kommer att hållas då valparna blivit unghundar och pälsen oftast är som besvärligast att sköta.

 

 -Jag hjälper även till gratis med klippning och pälsvård under valpens första år om avståndet tillåter.

 

-Support efter behov och önskemål under hundens hela liv får ni av oss.

 

-Vi bjuder alla våra valpköpare på 1 års medlemskap i Svenska Lagotto Romagnoloklubben.

 

-Litet kompendium med skötselråd, aktiveringstips mm, samt foder som valpen är van att äta för den första tiden i det nya hemmet medföljer.

 

 

 

 

 

En valp från oss kostar för närvarande 16.000kr och vi tar en handpenning om 2000 kr då ni bestämt er och bokat er vap. Denna summa dras av köpesumman då valpen levereras och är för er en säkerhet att er valp är er och för oss att köparen är seriös. Erlagd handpenning återbetalas ej vid avbokning av valp om inte speciella skäl föreligger.

 

Om ni har frågor, vill veta mer om rasen eller är intresserade av en valp från vår kennel är ni hjärtligt välkomna att höra av er!

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

29.04 | 14:00

Hej
Jag behöver snarast ett foto på Metatron, till SLRKs Årsbok. Utställningsresumen!
Kan du maila något, eller ska jag plocka ett här på sidan?
Liza Peter

...
26.07 | 17:44

Ja, det kan nog hända att dessa två killar förblir vit/bruna!

...
25.07 | 00:45

Och även denna😀

...
25.07 | 00:21

Tror du inte att denna lille kille förblir vit & brun?

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS